"Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát és enni adunk neki, akkor az soha nem fog megharapni. Ez a különbség a kutya és az ember között."

- Mark Twain -


kutya

 

"Nem számít milyen kevés pénzed vagy tulajdonod van. Ha kutyád van, gazdag vagy."

- Louis Salin -


Ha kutyád van, gazdag vagy.

 

"Az emberek többsége beszél az állatokhoz, de csak kevesen értik, mit is mondanak. "

- Carol Bigley -


Az emberek

_

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt akik gonoszságot követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik."

- Albert Einstein -
 

 


Lizi

Örömmel mondtak le kegyetlen gazdái, hiszen haldoklott az éhségtől és a tákolmány, ahová ki volt kötve kb másfél méteres láncon másnap ahogy elhoztuk, összedőlt. Labrador szerű 2 éves szukácska tele életörömmel, vidámsággal és örökös játszani akarással. Be akarja hozni élete első 2 évét amit láncon töltött és nem játékkal, tanulással, mint a szerencsésebb kutyák. Nyers,de nagyon tanulékony, fogékony minden újra. Imádják egymást Pocival, egymástól pár méterre éltek éhezve. Osztoztak keserű sorsukon. Gazdisodna!
 
Poci

Egy nagyon erős, energikus kan. Valamivel több, mint 1 éves rakoncátlan kölyök, akinek Lizihez közel ugyanannál a kegyetlen gazdánál csak az éhezés és lánc jutott. Nagyon vágyik a simogatásra, éberen figyel és tanulni vágyik. Kitűnő őrző-védő válna belőle, egy szerető gazdi oldalán!
 
Sütike
A fiatal, fehér juhászfajta szukácska, Romániából emigrált hazánkba. Soványan jött, éhesen, tele bolhával és kullanccsal. A határon megpihent napokig, mert élelmet kapott a rendőr lányoktól. Egy nap az egyik figyelmetlen autós keresztülhajtott a napon alvó kutya hátsó lábain! Rohantunk vele az állatorvoshoz, szerencsére megúszta a balesetet. Nehezen bírta a zártságot, most is nyugtalan a kennelben. Szabadságra, jó gazdira vágyik aki sokat játszana és sportolna vele!
 
Talpika és Buksi
TALPIKA és bajtársa, BUKSI egy idős bácsi kutyái voltak, szeretetben nőttek fel, míg a bácsi meg nem halt, és mint sokszor: az örökösök örültek háznak de az ott lakó kutyáknak nem. Hát egyszerűen kidobták őket! Heteken keresztül csavarogtak étlen-szomjan a városban, míg valakinek megesett a szíve rajtuk és szóltak az egyesületnek. Elválaszthatatlan bajtársak! Két középkorú kanocska, kissé tartózkodók az első találkozáskor de pár simogatás után kinyílnak, mint a rózsa. Csak együtt mehetnek gazdihoz, egyet fizet, kettőt kap! jelszóval...
 
Rudi
Fiatal bújós, nagyon szeretettre vágyó ivartalanított kanocska. Nem lehet róla egy tisztességes fotót készíteni, mert folyton az ember lábára ragad, simogatásért esedez. Nyugodt, középtermetű jó házőrző.
 
Spancika
Fekete Spániel szukácskát szintén az országút melletti árokban találtuk sárosan, bogánccsal teli holt fáradtan. Egyik szemére vak, állatorvos szerint régi sérülés miatt. Középkorú nagylány, szeretettre vágyó, pusziosztó Lola Blau. Ez lett a neve, jó gazdira vár.
 
Lédi
Öreg hölgy, hátralévő életére itt marad velünk. Izületes, kicsit harap/csipked és már nem bírna ki törékeny egészsége még egy változást. Hacsak nem valami különlegesen jó és őrá váró megértő gazdi szeretné örökbe fogadni.
 
Pixi
7 év körüli simaszőrű Foxi, egy lakatlan házat őriz hűségesen már évek óta, senki nem gondoskodott róla. Egyik állatvédő tagunk jár hozzá, viseli gondját minden nap. Olyan helyet keresünk neki, ahol nem találkozik cicákkal és szárnyasokkal.
 
Roky
Beagle - Foxi keverék fura módon megjelent a nagy hóban 17km-re újdonsült gazdájától. Visszavittük hozzá de újra tovább adta. Keressük hová?
 
Mazsola
Picike lányka reszketve a hidegtől, bolháktól és a félelemtől keveredett ki a határátkelőre, ahol szerencséjére rátaláltak őrangyalai. Minden feléje nyúló kéztől sírva fakad és a földre lapul...vajon miért fél ennyire, ha beszélni tudna emberi nyelven, elmondhatná, de így csak sejthetjük...Gazdira vár SOS ideiglenes befogadónál.
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2

 

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik. "

- Anatole France -


Amíg meg nem...

 

"A kutya nemesebbé teszi a nemest, és aljasabbá az aljast."

- Jack London -


A kutya nemesebbé teszi...

 

"Ameddig az emberek azt gondolják, hogy az állatok nem éreznek, addig az állatoknak azt kell érezniük, hogy az emberek nem gondolkodnak. "

- Peter Bamm -


Ameddig...

_

„A kutyád bármikor kész életét áldozni érted. És te őérte?”

- Konrad Lorenz -


Amíg meg nem...

Keresés